Monday, August 17, 2009

Last Weekend!!


14 & 15 Ogos 2009
The Zon Park Hotel

Salam semua. Since ade beberapa org nk tgk ape yg aku buat.. dan dia nk tgk blog ni cite something yang mcm org lain.. (walaupon aku nk lain sebenarnya..) so.. i start with my last weekend.. Setelah penat dgn kelas dan beberapa meeting, Aku telah dipanggil untuk ke satu seminar/forum yang dianjurkan oleh satu badan kerajaan.

Something that makes me shocked for a while is that i'm living in a suite all by my self... just me alone.. syok gile.. suite yg agak besar itu dihuni oleh aku seorang diri.. huhuhu.. and its FREE of coz.. Forum bermula pada 14 ogos di sebelah malam.. cite pasal ekonomi negara.. bla bla bla.. dan bersama aku ketika itu juga.. is my TNC Dato' Prof. Abu Bakar..

The next day, sabtu.. awal gile aku bgn.. sbb lapar.. nk breakfast.. pkl 7.00 da terpacak kat tempat mkn.. hahahaha.. pkl 7.15 da bole mkn.. so, aku mkn la.. byk gak.. nasik goreng.. cornflakes.. cococrunch.. honeystar.. roti.. with orenge juice.. da kenyang.. aku pon naik bilik.. pkl 7.45.. start program pkl 9.. so, aku tgk tv.. since dlm bilik pon ade tv.. aku tgk tv sambil baring kat katil.. well.. rasanya mesti korang da bole agak.. MESTI la aku tertido.. huhuhu.. pkl 10.30 baru masuk dewan forum tu.. sampai pkl 11.. program break jap.. makan sandwich.. bestt oo.. sedap2.. then.. sambung balik.. tp xlama.. 12.45 da habis.. pegi lunch plak.. da la aku sorang2 diri org muda kat situ.. yg dtg majoriti pangkat dato'2.. aduh.. terpaksa la join ade satu brader ni aku knal.. join dia.. pastu ade plak sorang dato' ni.. dgn pengiring dia join kami.. ckp plak hal politik.. hmm.. mmg la aku kadang2 suke gak.. cuma kali ni.. mcm deep sgt.. xtau nk ckp pe.. nyampuk2 skit je la.. time tu igt la pesan mak.. "kalau org tua2 ckp jgn nyampuk"... huhu.. so, aku diam je la.. mkn lg bgs.. kenyang pon kenyang.. hahahaha..

Habis lunch.. check out.. program pon habis.. aku pon gi la jalan. (xde arah tujuan lg time tu..) then msg member aku.. yassir.. as usual.. nk jumpa mamat tu kene gi stesen ukm.. maka naik la lrt ke KLCC... then naik KTM ke ukm.. sampai je.. dia ambik aku.. merempit la kejap.. since dia xmkn lg.. dan aku tetiba da lapar balik.. dia bwk gi mkn kat bangi.. D'limau nipis nama kedai.. best2.. Minum air D'limau nipis special.. nk tgk?? ni ha.. ade jelly.. ade ice cream.. best2..



Then lps mkn.. kami pergi ke tempat biasa.. The mines.. tu je yg dekat.. huhu.. sampai2 terus gi tgk wyg.. cite Alien in the attic.. klaka gile cite tu.. lps tgk wyg.. jalan2 jap.. makan A&W.. da lama xmkn situ.. tp xbest sgt.. huhu.. then lps tu.. kami jalan2 skit je.. then balik.. aku balik umah uncle aku.. kat Bandar Tun hussien Onn.. balik.. tgk tv jap.. then tdo.. da mls da nk online ke ape2 ke.. hmm..

Sunday.. bgn2.. mandi.. pkl 9.40 kuar.. breakfast.. then uncle hantar sampai stesen lrt.. aku pon gi pudu.. beli tiket bas.. balik!! malas nk merayau.. sampai MC.. naik bas tuah.. balik umah.. settle.. !! xde ape sgt nk cite.. kecuali aku update blog ni.. letak counter.. tu yg nmpak baru 1 je visit tu.. huhuhu..

So.. thats all.. tu je la yg jd weekend lps.. aku da bold nama2 perkara yg aku kira aku rekemen la kat korang.. hehehe.. until next tyme.. Take care..

No comments: