Sunday, August 15, 2010

Salam Ramadhan

Salam..

Saya ingin ucapkan Selamat Berpuasa dan selamat menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak Kepada seluruh umat islam, rakan2 dan saudara mara sekalian..

Bila Teringat bulan ramadhan xsangka dah lama rupanya sy berada dan menulis dlm blog ni sbb last year ade gak cite dlm blog perihal puasa nih..

Cuma yg berbeza kali ini.. saya berpuasa di Kuantan bersama Family tersayang..

Ketika di melaka.. Saya senantiasa berbuka di rumah bersama rakan ataupon seorang diri.. maklumlah rakan2 umah sume sibuk2 orgnya.. xkurang juga sy memenuhi jemputan dan program2 berbuka puasa di kampus dan lain2 tempat..

tetapi di awal ramadhan tahun ini.. keadaan yg hampir sama kecuali dgn teman2 berbeza..
Ketika hari kerja.. berbuka bersama keluarga.. tetapi pada hujung mggu saya senantiasa 'outstation'.. Dan hari jumaat yg lps berbuka di UKM bangi.. begitu juga bersahur.. dan semalam sy berbuka di plaza lowyat bersama teman2 mampan..

Hari ni pula saya menemani sahabat2 saya berbuka di padang masjid MPK Kuantan.. sangat menarik keadaan tersebut bila mana sgt ramai manusia di situ.. dulu xpernah sangka tempat tersebut akan menjadi tumpuan ramai..

(nk tgk gambar maybe sy akan upload di facebook dlm ruangan mobile upload).

Jadi buat rakan2 yg lain.. saya harap anda mempunyai pengalaman anda sendiri.. cuma sy nasihatkan agar kita sama2 menghargai masa yg kita ada.. kenangan yg dicipta masa ini mungkin boleh menjadi kenangan terindah di masa akan dtg..

"its not about the place.. but the people arround u most of the time.. cherish the moment to become a great memory.."

Sekian..
Wassalam..

Selamat Beribadah Di bulan Yg Penuh Berkat Ini..~

No comments: