Tuesday, October 27, 2009

Kujujuran..

Salam..

Topic hari ini.. jujur!!
sifat ini amat penting bukan saje pada saya.. tapi pada semua..

Pada masa kita sentiasa mengharapkan kejujuran orang lain.. adakah kita sendiri memiliki sifat ini?? alasan yg sentiasa kita dgr.. berbentuk gurauan.. tetapi tujuannya adalah utk lari dari sifat kejujuran.. alasan ini ialah.."Tipu Sunat je.." tul x?? hmm..

Begitu juga perihal kehidupan.. antara kita dgn keluarga, kedua ibu bapa dan adik beradik.. amat jarang ibu bapa nk tanamkan sifat ini.. saya masih igt ketika saya masih kecil.. ayah berpesan.. "kalau xde duit.. mintak dgn abah, jangan mencuri.." itu salah satu ajaran utk kita bercakap jujur.. btol la.. da xde duit.. mintak je la.. kan?? huhu.. Tetapi kadang kala kejujuran ini bole membuat kita buntu.. bila mana seorang anak meminta wang dari bapanya.. dan dengan jujur bapanya menjawab.. "abah da xde duit.." hmm.. so?? mcm mana?? huhu.. kita pikir2 kan..

Dalam perihal hubungan sosial.. kawan2.. dan dengan org lain.. kejujuran ini sentiasa kita harapkan.. terutama dari org yg rapat dgn kita.. sebagai contoh kwn baik.. saya mengharapkan anda semua jujur dgn saya sebagaimana saya akan jujur dgn kamu..

Apatah lagi dalam soal hati.. apabila kita meminati seseorang.. menyintai seseorang.. kita mengharapkan dia jujur.. sememangnya kebenaran amat menyakitkan.. kiranya cara menunjukkan kejujuran kadang kala amat kejam sekali.. tetapi kita harus menerimanya dgn hati terbuka dan berfikiran baik.. masih teringat lagi.. ayat yg sgt bererti.. "i already have someone special.. Please stop to love me.." sgt jujur insan ini.. tapi malang.. sehingga ke saat ini diri ini masih tidak dpt menuruti perintah yg satu itu.. masih menyintai.. dan setiap hari merindui..

Kadangkala terfikir yang dia mmg bukan milikku.. kerna terlalu ramai yg mendekati dia.. apatah lagi menyintai dia.. secara jujurnya.. diri ini tidak pernah akan mampu.. untuk memiliki dia.. walaupun hanya utk seketika.. selagi dia tidak merasakan perasaan yg sama..

untuk anda semua.. saya tidak peduli apa anda akan kata.. i'm just being honest.. jujur yg aku harapkan..kejujuran akan aku berikan..

Kepada dia yg dimaksudkan.. semoga berjaya dalam peperiksaan..
Moga cemerlang Bintang.. dan peroleh anugerah dekan..

Jujurlah dalam kehidupan..

Take Care~
Wassalam..




Monday, October 26, 2009

Lama MenyePi..~

(entry kali ni xde pic..)

Salam..
Agak lama sudah tidak update blog ini.. bukan sahaja sibuk tetapi kemalasan melanda diri..
xbyk yg bole dikongsi bersama kali ini.. cuma sejak beberapa mggu ini, sibuk dgn beberapa urusan tidak rasmi..

beberapa update utk anda..

lps ke pulau pinang dan pesta konvo.. terdapat beberapa perkara telah berlaku..
kesihatan diri pun xbrape baik..

saya ke kl utk berehat sambil jumpa dgn kwn2 lama.. mls nk cite panjang.. maybe bole tgk facebook.. ade byk pic.. hehe..

Next after that saya terlalu sibuk ulang alik ke KL.. dan akhirnya masuk berita TV3.. apabila MAMPAN atau majlis mahasiswa anak pahang telah bermesyuarat di PWTC bersama YAB MB Pahang Dato' Sri Adnan Yaakob.



Selepas itu, saya pulang ke melaka, dan ptg itu juga ke Batang Kali, Kem Lembah Genting.. bwh bukit genting highland tu utk Kem bersama mahasiswa kelab Penyayang Utem. Program yg agak menarik ada di sana.. thanks kpd mereka yg terlibat..

next slepas itu, saya ke KL pada hari jumaat tgh hari, dan mlm nya ke JB/Skudai.
bwk keta paksu (HONDA CIVIC) yg baru.. dgn kelajuan 170km/j.. mmg best bwk kete tu.. tu pon kira slow lg tu.. maksu da takut da.. kalau xde org dlm kete tu mmg laju lg agaknya tu.. huhu..

ke JB kerana sepupu saya nikah.. warna tema time tu warna purple.. but.. malangnya.. i xde baju purple.. sorry guys.. huhu..

then pulang ke melaka menjalani hidup mcm biasa di rumah.. huhu..

sepanjang perkara2 ini berlaku.. terlalu byk yg bermain di fikiran sebenarnya..
persoalan byk kali timbul..

there are a few things yg xdpt diceritakan kerana seriusnya permasalahan itu.. huhu..

kepada mereka yg mengetahui.. dan mereka yg memahami..

amat2 memerlukan sokongan kamu semua..

i'm scared..

sekian.. wassalam..~





Monday, October 19, 2009

Updating..!!

Nk update cite yg terlalu byk.. tapi kesihatan x mengizinkan.. byk sgt cite.. byk sgt perkara.. jadi kepada yg senantiasa mengikuti.. sabarlah ea.. Terima Kasih kerana mengikuti blog ini.. yang xtau kemana arah tujunya.. hahaha..


Coming Soon..!




Sekian saje..
until next time..
Take Care semua..~


Thursday, October 8, 2009

Menghilang Di waktu Bz..~

Salam..

sambungan cerita saya.. hehe..

selepas pesta konvo utem hari jumaat, pada esok hari.. sabtu.. saya sebenarnya telah ke USM peneng. since keje2 di utem exco2 mampu wat.. jadi tanpa berat hati saya tggalkan utk ke program mampan..

mls nk cite panjang sgt.. utk awal ni.. gambar2 je la.. penat ni nk upload ni.. huhu..

awalnya kami ke kl central.. lps jumpa Yassin dan syakinah dari UKM dan Abg mad serta aidid dari USIM, kami berangkat ke gombak.. da la sampai awal.. tapi presiden plak lambat.. hmm.. sabar2.. xpe..
gambar 1: dlm lrt ke putra gombak..
gambar 2: hentian putra bersama dila dari UMP yg da sampai dgn driver yayasan phg.
gambar 3: dalam kete serena, kelajuan minimum 160km/hour
xpecaya?? saksikan gambar bwh ni..

kalau anda ade kete ferari, kat highway.. agak2 anda bwk berapa?? mesti la laju kan?? hihi..
gambar 1: kami nmpak dari jauh..
gambar 2: kami mampu kejar..
gambar 3: kami seiring dgn kereta tersebut..

wahahahaha.. ambik dgn kamera saya taw.. huhu..

sampai di tapah selepas satu jam suku perjalanan dari gombak.. hmm.. then makan2.. dan terus ke peneng. kami disambut oleh saudara azri, YDP perdama usm.. kami tido di guest house usm.. umah lama.. hihi..

ni gambar2 dlm feri time nk menyeberang.. hehehe.. gambar ketiga tu time nk mkn..


gambar umah tempat tdo kami.. then pagi ahad kami meeting sekejap.. pastu kami gi jalan2 ke bukit bendera.. cantik tempat tu.. kali ketiga saya pergi..


ketika kat sana kami ambik gambar, makan laksa dan abc.. mmg best gile.. huhu.. then turun.. balik bersiap utk program perdama..
majlis hari raya.. best gak makanan.. ade sate, ketupat palas, mcm2 lg la.. mls nk taip..

ni la mereka2 yg telah hadir.. Thanks for the memory..


jadi.. tu je yg nk dikongsi wat masa ni.. walaupun pemergian ini tiada sape yg tau.. hanya beberapa org je.. harap xde sape marah la ea.. huhu.. nk tgk pic lain.. ade kat facebook..


sekian saje.. Tq..
take Care
Wassalam~

Wednesday, October 7, 2009

Konvo UTeM 2009

Salam..
Pada 2 - 4 Okt lepas merupakan hari konvokesyen UTeM..
Saya selaku Presiden Mahasiswa Fakulti mempunyai jadual yg agak padat juge la..
xnk cite byk.. just bole tgk gambar dan ade explaination kat bwh.. hehe..


Jam 2.30 ptg.. Fakulti menganjurkan Hi-Tea bersama graduan dari FTMK..
Gambar ni masa pendaftaran dan yg jaga kaunter tu exco2 saya la..


Presiden dah dtg.. check keje diorang.. huhu..


Antara perkara yg berlaku.. Kiri: Saya bg ucapan.. huhu.. Tgh: mereka2 yg hadir.. Kanan: Timb.Dekan bg ucapan.. huhu..

Ni masa saya gi jalan2 ke pesta konvo.. kiri skali tu gambar dgn Presiden GPMS Utem.. kanan skali gambar kat kedai.. ade sorang kwn jaga kedai tu.. hehe..


Persatuan kami kene wat interactive game.. so.. saya jd ViP.. kene menyampaikan hadiah.. hehehe.. dan itu team saya yg telah menjayakan program tersebut.. TQ guys.. iTs a Job WeLL DonE!!


Lps tu.. saya melawat gerai dan pameran.. Fakulti kene wat pameran.. exco sy juga yg jaga pameran tu.. so.. pegi la melawat..




Stakat ni itu je la.. sehari je punyer event.. pnat oo.. huhu.. Sabtu dan ahad.. ade lg event.. tp i x involve sgt.. knape?? nantikan di post akan dtg..

Harap semua org tau la ape yg saya wat.. huhu.. nape saya bz.. nape saya penat.. hehehe..

Sekian.. Wassalam..
Take Care..~~