Saturday, March 26, 2016

Thursday, February 17, 2011

AMARAN KPD PEMANDU

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA"



-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.


Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN


Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan sebarkan ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.


Thanks to My Frens yg forward kat FB..~

Monday, January 17, 2011

Program Yg Ke berapa utk tahun 2011..~

Salam..
This entry mmg khas dibuat utk kwn2 lama dan yg baru.. hehehe...

Program yg ke berapa dalam tahun 2011 saya pon xtau.. Malas nk kira.. byk sgt dah.. walaupun bulan januari belum habis lg..

Program Jejak Menara II
Anjuran PEKAP UKM
Dgn Kerjasama MAMPAN

.....................................................................

To many things i have sacrifice just to attend this program..
Tapi demi berbakti.. dan lebih penting kerana sahabat...

Rabu yg lepas baru dpt tau pasal program ni.. Time on the way ke Melaka untuk urusan fakulti..
then bg keputusan ptg tu jugak utk join..

Khamis tgh malam balik dari melaka.. sampai ke kuantan jam 2 pagi.. wat preparation utk hal2 mggu berikutnya.. tdo jam 5 pagi.. pkl 6.30 dh bgn..

Kluar dgn family time diorang nk gi keje.. mintak ayah hantar ke terminal..
then pkl 9.30 jumpa achik (Mohamad Abu Bakar - Ketua fasi)..

Pkl 10 kami naik bas sama2 ke muadzam shah dari kuantan.. Budak2 UKM bertolak dari UKM la kan.. xkan dari new zealand plak.. huhu.. sampai di muadzam, kami makan tgh hari dan lepak2 kat surau.. nk gi masjid jauh.. tambah plak mmg niat nk jamak je..

then budak2 UKM sampai.. kami gerak ke sekolah yg berkenaan.

Program berjalan dgn baik.. saya dpt group no 7..
Sesi perkenalan berjalan dgn baik.. walaupun ade 2 -3 org yg pasif.. dah la sorang2 je fasi time tuh.. nasib baik la dh biasa..

Then masa riadhah.. ketua fasi main peranan utk ubah sikap pasif mereka.. berjaya!! mmg suke kerja dgn achik.. 6 tahun kami bersama dlm mampan.. dh biasa sgt cara achik nih.. mudah kerja dgn dia.. at the same time.. dpt sms dari pengerusi GPMS Negeri..
Pengorbanan 1 - Pengerusi minta jumpa Dato' Suhaimi Ibrahim (Setiausaha Politik Menteri pembangunan wanita dan masyarakat). Perjumpaan tu akan diadakan malam hari yg sama.. Terpaksa la abaikan.. huhu.. Sgt2 xsuke perasaan tu..

Then Malam tu program berjalan lancar.. Hari kedua juga berjalan lancar.. sehingga Setiausaha Majlis Belia Negeri call.. sbb hari tu janji kat dia nk ajar dia komputer.. i give him my word.. sgt2 xsuke bila xdpt tunaikan.. thats pengorbanan no 2..

Habis ptg tu.. program malamnya adalah persembahan.. my group was awesome.. dibantu oleh fasi dari ukm.. walaupun dia sampai lewat.. tp sgt2 membantu.. thanks.. at least ade jugak fasi yg membantu time sibuk2 angkat call.. hehe.. dan mmg xsuke sgt duk dlm group sebenarnya sbb xnk bdk2 tu mengharapkan yg fasi2 dia akan bantu segala mende.. nk diorang indipendant.. boleh bertindak sendiri.. sbb kalau tanya fasi dia nih.. mcm2 idea bole bg.. huhu..

Ahad Pagi.. dpt msg seawal jam 6 pagi.. Program bersama Menteri Besar Pahang.. dlm hati terpikir.. (nape la abg2 ku ini.. semua makluman sume last minit..) tapi bila pikir balik.. sbb xbgtau diorang nk join gi muadzam.. diorang mesti pikir i was always available.. hmm.. byk gak mende rugi sebenarnya.. tp bila pikir balik.. Tuhan Maha Adil.. Maha Berkuasa.. Maha Mengetahui.. mesti ada sebab kenapa berlaku.. To think again.. At least dpt kwn baru.. cerita baru.. hehe..

Program tamat jam 2 Tgh hari.. bergambar sume.. pkl 3 lebih sakinah hantar kami ke stesen bas.. sebelum tu gi makan dulu.. then balik la semula ke kuantan.

Sampai di kuantan, sebelum balik umah.. pegi ke hospital dulu melawat penasihat / penyelaras MAMPAN yg masih dirawat di sana.

Balik rumah.. rehat kejap.. terus keluar semua.. update kerja2 yg dh ditanggalkan.. ke UMP jumpa dgn wan.. utk bincang2.. balik jam 1 pagi.. Terus tdo..

Sgt letih sebenarnya.. bila pikir2.. tu belum kerja lg tu.. kalau dh keje nanti xtau la mcm mana...

Adik2 Kumpulan 7.

Well.. wat masa ni.. tu je la cite.. Perhaps, another story another time..
Take Care~

Wassalam.

Wednesday, January 5, 2011

Happy New Year..~

Salam..~

Saya rasa masih belum terlambat utk mengucapkan selamat tahun baru 2011..
Maaf lama xupdate.. (mcm la ramai sgt peminat..)

However, this is an update about me..
Praktikal kat LKPP dah habis..
Blaja pon InsyaAllah dah habis..
rite now bz menjadi aktivis pemimpin.. disamping mencari kerja..

After this i will tell a lot more story.. just wait and read..

see ya..~
Take Care..


Wednesday, November 10, 2010

Curi Tulang kat Opis

Salam..
Entry ini ditaip ketika kerja (praktikal) di LKPP..
sgt sukakan life kerja sebegini.. huhu.. ade keje hakiki.. dan ade keje sampingan.. Tuhan je la yg tahu betapa penat mental ini sehari hari..
Ape2 pon.. wish me luck.. Wassalam..~