Posts

AMARAN KPD PEMANDU

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA" -- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat ru

Kesukarelaan..

Salam.. My family always ask.. why i'm doing all this.. going here and there.. but in return, all i get.. is.. tired.. This is my answer.. behind all that.. i have my reasons.. and here it is..: 1.Help others.. 2.Make a difference.. 3.Find purpose.. 4.Enjoy a meaningful conversation.. 5.Connect with my community.. 6.Feel involved.. 7.Contribute to a cause that i'm care about.. 8.Use my skills in a productive way.. 9.Develop new skills.. 10.Meet new people.. 11.Explore new areas of interest.. 12.Meet good people.. 13.Impress my mom.. 14.Impress myself.. 15.Expand my horizons.. 16.Get out of the house.. 17.Make new friends.. 18.Strengthen my resume.. 19.Feel better about myself.. 20.Learn, Learn and Learn.. So.. hopefully they can understands.. and so do u.. join me if u want.. i will be very glad.. Salam..

Kisah silamKu..~

Image
Hye.. untuk pengetahuan semua saya telah kembali ke sejarah silam.. yg byk mengingatkan saya kembali ke zaman kanak - kanak.. Perhaps.. there is a few about me that all of u shud know.. Walaupun mempunyai darah keturunan pahang.. but i was born in KL.. bcoz that time mak dgn abah bekerja disana.. mungkin jodoh mereka disitu.. Ape yg mampu aku katakan.. taraf pendidikan di zaman itu mungkin tidak seperti sekarang.. mak dan ayah hanya pekerja am sahaja.. kedua-dua mereka bekerja di Kem Askar di jalan ipoh. Dulu, mereka menyewa di kawasan setinggan yg mana rumah kami ketika itu hanya sesuai dan boleh dikatakan ala kadar sahaja. Tetapi kami anak beranak bersyukur.. Taraf kehidupan yg boleh saya katakan tidak mewah bahkan sekali sekala mungkin dibawah tahap sederhana membuatkan kami bercita - cita tinggi. Di zaman kanak-kanakku, hanya tinggal beberapa memori sahaja. Rakan-rakan sepermainan tidak lagi saya kenali. Apa yang pasti.. setiap petang bukan masa utk berehat bagi kami adik ber

Quotes For U..

"Just because I didn't crack doesn't mean it wasn't hard. Just because you never see me cry doesn't mean I'm made of stone. Just because I'm quiet doesn't mean I'm smug. And just because I didn't say, 'I love you' doesn't mean I don't." :)

Tumbesaran

Image
Makin Membesar Itulah manusia.. perkara yg biasa berlaku.. bila sampai hari kelahiran.. suke btol sambut sbb dpt hadiah.. tetapi hadiah yg paling menarik dan paling tidak disukai ramai.. ialah semakin kita membesar dan meningkat usia.. semakin besar juga tanggungjawab yg kita terima.. itulah hadiah yg sgt istimewa.. diberikan kepada kita.. Lihatlah wajah saya yg mengalami evolusi diri a.k.a pembesaran.. ahaks.. sila klik utk tumbesaran Hanya sekadar utk kawan2 ini mengingati dan mengenali.. siapa sebenarnya diri ini.. dari dulu hingga kini.. Sekian utk renungan.. harap ade la yg sudi komen.. akan di upload ke facebook dlm masa terdekat.. (lmbat sbb segan..) sekian.. wassalam.. Take Care..~

Konvo UTeM 2009

Image
Salam.. Pada 2 - 4 Okt lepas merupakan hari konvokesyen UTeM.. Saya selaku Presiden Mahasiswa Fakulti mempunyai jadual yg agak padat juge la.. xnk cite byk.. just bole tgk gambar dan ade explaination kat bwh.. hehe.. Jam 2.30 ptg.. Fakulti menganjurkan Hi-Tea bersama graduan dari FTMK.. Gambar ni masa pendaftaran dan yg jaga kaunter tu exco2 saya la.. Presiden dah dtg.. check keje diorang.. huhu.. Antara perkara yg berlaku.. Kiri: Saya bg ucapan.. huhu.. Tgh: mereka2 yg hadir.. Kanan: Timb.Dekan bg ucapan.. huhu.. Ni masa saya gi jalan2 ke pesta konvo.. kiri skali tu gambar dgn Presiden GPMS Utem.. kanan skali gambar kat kedai.. ade sorang kwn jaga kedai tu.. hehe.. Persatuan kami kene wat interactive game.. so.. saya jd ViP.. kene menyampaikan hadiah.. hehehe.. dan itu team saya yg telah menjayakan program tersebut.. TQ guys.. iTs a Job WeLL DonE!! Lps tu.. saya melawat gerai dan pameran.. Fakulti kene wat pameran.. exco sy juga yg jaga pameran tu.. so.. pegi la melawat..

Edisi Raya & hari Jadi

Image
Sambungan.. Saya telah pulang ke kampung di terengganu pada jumaat sebelum raya.. dgn byk keje dan beban dlm kpale otak.. sampai bwk fail MAMPAN ke kampung.. rupa - rupanya da lama jugak x balik sini.. da byk perubahan da.. huhu.. sampai paksu dgn maksu dah perli.. siap bwk gi jalan2 sbb anak buah dia ni da lama xtgk perkembangan di KT.. huhu.. Dgn beberapa masalah keluarga yg mmg susah nk settle.. (maklumla hal org2 tua.. budak2 mana leh campur..) so.. bertambah pening kpale.. bosan2 saya main carrom dgn adik, paksu dan abah.. huhu.. enjoy2.. Then bila hari raya.. xbyk umah pon pegi.. byk duk umah je.. dah la pagi raya xsihat.. xgi semayang raya.. wawawa.. xbest btol.. :( tapi tetiba ade plan gile dgn uncle.. dia kate nk gi peneng.. so.. kami wat plan drastik.. xberfikir panjang nk shoot terus dari tenganu ke peneng.. (planning asal nk ke kl dulu..) so.. tibalah raya ke tiga.. (befday i taw..) kami bertolak ke peneng.. parent bertolak ke rompin.. paksu dgn maksu balik kl.. b