Monday, September 28, 2009

Kisah Sebelum Hari Raya

Salam..
Maaf sbb da lama xupdate..
kalau dulu bila ade je org tanya "hari ni wat ape..?" "makan ape??" mesti saya akan jwb.. "nanti tgk kat blog.." hehehe.. tp since da lama xupdate.. kene la jwb.. and now i'm back.. tp xleh nk cite panjang sgt.. byk sgt yg berlaku.. dan byk juge dugaan tuhan..

Just nk cite ape yg berlaku dlm hari2 tertentu saje.. k??

sebelum Hari Raya.. Selaku Presiden Fakulti saya mmg agak bz.. sbb pesta konvo yg agak byk keje tu.. byk sgt program.. ntah la ngape disusahkan student hingga tahap tu.. tapi nasib x brape baik.. kesihatan juga kurang baik.. dah wat appointment kat kuantan.. nk check up.. kebetulan plak ade program kelab penyayang.. kat kl.. maka saya telah wat keputusan utk ke program tu dan terus balik ke kuantan sehari selepas program di kuala lumpur..

Time program mmg best.. syok gile.. memula kami ke Yayasan Budi Penyayang.. dah la ade isu dlm bas.. driver xtau jalan tp jual mahal bila kami nk tunjuk jalan.. wawawa.. xpe la.. then bila da sampai kami wat lawatan dan disambut oleh pegawai kanan Mr. Stephen Doss.. lepas sesi soal jwb.. kami di beri cenderamata.. cantik sgt.. jam wanita.. (budak laki pon dpt jam tu gak..) hmm.. Jam saya telah diberikan pada Bonda tercinta.. Harap Maklum..!! (kalau x bgtau mesti ade org minta.. pastu mula la nk merajuk..) huhuhu.. Lps gi Yayasan tu.. kami ke kilang coklat.. malang btul sbb time tu bulan puasa.. huhu.. mls nk beli ape2.. cuma masa melawat tu dia tunjukkan kami cara2 dia proses coklat tu.. hehehe..

Then.. kami ke UPM.. di sambut baik oleh Kelab Penyayang disana.. setelah berdiskusi.. kami melawat sekitar UPM.. (sempat gak jumpa kwn mampan.. syuhada..) kemudian majlis berbuka puasa.. lps makan saya pon beredar.. balik dgn yassir.. kakak dia dtg ambik.. tumpang ke stesen komuter terdekat.. Tq ekk korang..

Bila da sampai umah uncle.. tiba2 tepon maxis saya yg sony ericson tu hang.. rosak.. tekanan mental btol jadinya.. so.. Perhatian kpd semua.. saya Hilang no Anda.. huhu.. mls nk pikir then tdo dulu.. sahur.. pastu siang tu balik kuantan.. sampai je kuantan.. lepak2.. bagi sume hadiah2 kat mak.. huhu.. then lps berbuka.. gi wat check up.. (family xtau pon.. hahaha...) then lps check up.. balik.. wat bodo je.. malangnya.. hari isnin.. saya telah mula bekerja.. utk program mampan.. hmm.. time tu mula la beban kepala otak ni meningkat.. MAMPAN telah menjangkau usianya 10 tahun.. hmm.. xpe.. pasal mampan nanti kite cite..

kemudian bila dah bz sgt2 dgn mampan.. raya pon da dekat.. saya pon balik ke terengganu utk raya.. x sangka da lama xbalik ganu.. da byk perubahan.. bole tgk pic nanti.. k??

bila dah balik ganu ni maknanya kene la post ni stop kat sini.. sbb yg ni cite sebelum hari raya je.. hehehe.. enjoy the pic..

xtau la nape bdk2 ni suke sgt ambik gambar sebelah piala ni..


di depan pintu..

Cenderahati..


taman ape tah kat UPM..


so.. ni saje yg dpt dikongsi.. nantikan kisah saya di kg.. hehehe..
Thanks for coming & reading..

Take care~
Wassalam..

No comments: