Sunday, December 20, 2009

Setelah Sekian Lama

Salam..

Da lama xupdate.. sbb terlalu bz.. wat ape?? well.. lihatlah ea.. xmampu nk story panjang lebar..

Firstly lps balik kuantan.. Saya ke Mesyuarat MAMPAN yang membincangkan tentang program 10 tahun Mampan.. segala butiran sume bole lihat di
http://www.mampan.co.cc

Saya selaku ketua multimedia dan paling utama Setiausaha Agung MAMPAN amatlah berat tanggungjawab yg dipikul..

Tapi nasib sy baik.. kerana dibantu oleh ramai kwn2.. teruatama Wan, Azri, dan hisham..

Xlupe juga kpd kwn2 mampan lain yg sudi bantu utk wat surat..

Kami sume berkampung di Ikip Link 1 (tempat tdo) dan Makan di IKIP CAFE.. manakala berkerja dari jam 9 pagi - 5.45 petang di Tingkat 4 Yayasan Pahang.

Sepanjang bekerja.. ada juga aktiviti sampingan.. mmg best la dpt hang ouit dgn sume.. nk tgk pic?? kat sini sikit je.. nk tgk tgk dlm facebook sy.. hehehe..

so.. sekian je.. tgk la pic yg sedikit ni..


Gambar selebihnya.. dlm facebook..

sekian..
Take Care..~

Thursday, November 26, 2009

Berkorban Apa Saja


Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia

Kepentingan sendiri
Tidak diingini
Bahagia kekasih
Saja yang diharapi

Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia
hmm... hmm... hmm...

Untuk menjadi bukti
Kasih yang sejati
Itulah tandanya
Jika mahu diuji

Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia

Fahamilah.. erti sebuah pengorbanan..

Semoga kita berada dalam ketaqwaan..

Salam Aidil Adha..


Monday, November 23, 2009

Zharif Ke Pringkat Kebangsaan??!!

Salam Perjuangan..
Untuk makluman anda, satu lagi pengalaman baru buat saya baru2 ini..

Saya telah menghadiri ke Persiangan Agung Tahunan Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung Peringkat Kebangsaan di UiTM Shah Alam. Semasa persidangan tersebut, terdapat sesi pemilihan jawatankuasa baru peringkat kebangsaan.

Saya selaku Setiausaha Cawangan Kuantan telah diminta oleh Pengerusi Negeri Pahang utk bertanding jawatan Ahli Majlis Tertinggi GPMS Kebangsaan.

Satu pengalaman baru bg saya, bertanding dikalangan mereka2 yg berpengalaman rata2 bukanlah sebaya dgn saya. Ade yg bergelar Doktor dan pangkat kehormat.

Bagi saya dan perwakilan lain yg tidak mengharapkan jawatan tersebut, kami tetap mencuba sedaya upaya, Saya telah memberikan kata2 aluan pengenalan diri dihadapan Dato' Sri Reezal Marican, Dato' Suhaimi Ibrahim, dan Dato' Dahan (penceramah 1Malaysia) serta semua perwakilan dari setiap pelosok negeri dan negara.

Semasa hari mengundi, byk perkara2 yg mengejutkan berlaku yg mana saya telah dibukakan mata utk melihat betapa hebatnya arus politik persatuan dan politik kepimpinan ini.

Keputusan yang diperolehi, akhirnya tidak memihak kepada saya. Tetapi saya masih bersyukur dan tetap akan bekerja keras bagi memastikan objektif persatuan itu tercapai.

Sekian utk Makluman..


Wednesday, November 18, 2009

My first Holiday lps habis exam..~

Salam..
Setelah exco2 saya bertungkus lumus berusaha utk kami menjalankan program ke singapura.. akhirnya program tersebut telah berjaya.. byk sgt pengalaman menarik..

Pengalaman 1:
Time mula2 rancang nk wat program.. terlalu byk sgt halangan.. dgn staff yg byk karenah.. prosedur.. tp mujurlah exco2 saya sgt2 bijak dan cekal.. Mereka pernah dimaki, dan dimarahi.. tetapi mereka sabar.. and so do i.. alhamdulillah.. ni pengalaman baru bagi kami.

Pengalaman 2:
Then masa nk wat passport.. byk sgt cite dikalangan exco2.. xsangka aku akhirnya ade passport.. huhu.. dgn kad pengenalan rosak la.. ade pernah satu exco sy mempunyai masalah time nk wat passport.. pernah ditegur dgn sinis oleh pegawai disana.. "dik, kat depan tu pejabat pendaftaran.. dekat je.. Tolong wat i/c baru dulu.." huhu.. dasat sgt.. mcm2 hal.. hmm..

Pengalaman 3:
tetiba ramai juga exco2 yg xdpt pegi sbb masalah kewangan.. hmm.. apelah nasib.. dan lebih malang lg.. semasa kami nk pegi.. ade juga mereka2 yg seolah2 tidak suke.. bahkan tdk singgah berjumpa dgn kami.. xpelah..

Pengalaman 4:
Kami menaiki bas universiti utk ke Johor Bahru. Kami tdo satu malam di sana. sesampainya di JB, kami singgah ke muzium layang2.. cantik tempat tu.. malangnya sampai pada jam 12.50, lg 10 minit tempat tu dijadualkan tutup. tapi bila dah berbincang sbb dtg dr jauh.. pegawai disna membenarkan kami masuk. lama juga kami didalam.. mcm2 gambar kami ambil.. hehe.. tiba2 hujan turun.. agak lebat juga.. kami berlari menuju kearah bas. Kemudian kami ke masjid berdekatan, saya amat tertarik sekali dgn penduduk disana, mereka agak mesra dan bertegur sapa dgn kami. Memberi byk cadangan2 tempat dan mcm2 lg.. Terima kasih saya ucapkan.. sesudah itu, kami ke giant utk makan tgh hari.. selepas makan, kami check in hotel.. Hotel grand blue wave.. 5 star hotel.. huhu.. memandang ade masa terluang, beberapa exco sy telah bersuke ria berenang di kolam.. sy xmampu nk join mereka dan hanya rehat dibilik..sehingga mlm, kami kluar ke City Square, jalan2 dan mkn mlm disana.. ape yg menarik perhatian sana ialah, keselamatan disana amatlah baik sekali.. terdapat ramai anggota polis dan RELA yg mengawasi tempat2 tersebut. Ada yg dtg kepada kami pada awalnya menyangka kami sedang merusuh.. huhu.. sy selaku presiden telah menerangkan yg kami hanya pelawat dan baru saja turun dari bas. Beliau memberikan byk nasihat dan meminta kami berhati-hati. Terima kasih sy ucapkan pada beliau dan pihak berkuasa tempatan kerana menjaga kawasan sekitar bandar agar mengelakkan perkara2 yg xdiingini berlaku. Kemudian kami ke Danga BAy.. xde ape sgt disana, kami hanya bergambar dan kemudian pulang ke hotel.



Pengalaman 5:
Pagi keesokkannya, kami breakfast di hotel. sesudah mkn, kami berkumpul dan menuju ke singapura. pada awal perancangan, kami seharusnya menaiki bas hingga ke sana, tetapi ternampak satu idea menarik iaitu utk menaiki KTM train. kami bertanya prosedur dan memilih jalan pengangkutan tersebut. Since ade perubahan, maka kami xbole stick dgn plan lama. lps sampai ke woodlands, kami tdk tahu kemana arah tuju kami, kami bertanya kepada org disana, dan kemudian ke tempat MRT dgn menaiki bas tambang. Utk perhatian semua, kami tdk menggunakan bas sewa mahupun bas universiti.. sesampainya di sana, saya amat terpegun kerana terdapat ramai org2 melayu disana yg sudi berhenti dan bertanya kepada kami, malah menghulurkan bantuan. Saya sgt terharu melihat keadaan itu. Kemudian kami bergerak ke Nanyang Politeknik dan kami terlewat 45 minit dari masa yg ditetapkan. Kami telah dibantu oleh saudari Zulaikha sepanjang perjalanan kami disana. Cik zulaikha merupakan sepupu kepada salah seorang exco kami.

Pengalaman 6:
Sampai di stesen MRT berhampiran Politeknik tersebut, kami disambut baik oleh saudari Nissa dan beliau membawa kami menuju ke Politeknik tersebut. Kami kemudian di berikan sedikit taklimat oleh pegawai pendaftar disana dan dibawa bersiar2 di dalam kawasan politeknik tersebut. Selepas bersiar2 saudari Nissa akhirnya terpaksa meninggalkan kami kerana ade urusan lain. Kami kemudian dibantu oleh saudari zulaikha kerana beliau merupakan bekas pelajar di politeknik tersebut.

Cenderamata kpd Cik Nissa.. hehe..

Pengalaman 7:
Saya amat terkejut dengan satu keadaan disana iaitu tempat solat mereka, inilah kali pertama saya solat di tangga. Satu pengalaman yg mmg xdpt dilupakan. Tempat solat itu pula ialah di tepi tandas wanita. Hmm.. mmg beginalah jika agama rasmi negara bukan agama islam. Pada waktu ini, saya berasa sgt bersyukur berada di Malaysia.

Pengalaman 8:
Memandangkan keadaan tempat solat di tepi tandas, kami duduk di tepi kawasan berkenaan sementara menunggu rakan2 lain siap solat. Tiba2 kami telah dihalau oleh pegawai keselamatan disana kerana kami berada di depan tandas wanita, walhal disitu juga merupakan tempat solat. (dah tau tempat xstrategik.. wat gak ruang solat situ.. ape daa..). Kami redha, dan terus turun kebawah.

Pengalaman 9:
Kami kemudian kluar dari politeknik dan menuju ke sentosa island. kami bergerak dgn menaiki MRT hingga ke harbour front. Kami makan disana dan kemudia menaiki bas ke sentosa. Kami berjalan2 ke The Merlion. Tiba2 hujan turun dgn lebat.. kami terpaksa meredah hujan sedikit utk ke stesen monorail untuk kembali ke tempat berkumpul.alhamdulillah, kami selamat sampai.. selepas berkumpul, kami kemudian menaiki bas ke bandar singapura.




Pengalaman 10:
Kami merancang utk balik ke JB menaiki train yg sama. malangnya, perkhidmatan KTM terebut telah tamat pada jam 6 ptg lg.. yg ada hanyalah keretapi antarabandar yg kos nya berlipat ganda dr yg itu. kami akhirnya beralih arah, menaiki bas ke queens street dan menaiki bas ke JB. Saya sg terharu dan menghargai jasa baik cik Zulaikha kerana telah membantu kami dan menghantar kami hingga ke dalam bas. Terima Kasih saya ucapkan.


Akhir sekali, kami telah sampai ke JB dan menaiki bas Universiti balik ke melaka. Pada jam 1.15 pagi, kami telah sampai dengan selamat..

Itulah saja pengalaman saya yg baru..

Terima Kasih


Sunday, November 15, 2009

Exam Da habis..!!

salam..
Syok sgt bila da habis exam walaupun xbyk sgt paper..
sepanjang exam ni byk sgt hal terjadi.. huhu..
Tapi terima kasih la wat kawan2 yg byk membantu..

Perkara pertama:
My first paper ialah statistik & kebarangkalian.. da la mmg selalu xdtg klass sbb xsihat..
so..xde la pandai dgt.. pandir je la.. hihi..
di hari exam.. pagi tu tayar moto lak pancit.. tgh hari tu kene la tolak moto gi workshop.. penat oo.. Then, lps da repair.. check la segala peralatan..maklumla first paper.. tetiba kalkulator lak rosak.. adoi.. tanya kwn2.. nasib baik la ade.. thanks zatul.. sbb bg pinjam.. thanks nurul.. sbb bgtau zatul.. hihi.. then.. pegi la dewan exam.. awal kuar.. malangnya... dihimpit lori.. dan terjatuh.. darah2 tangan.. cermin tepi pon pecah.. masuk dewan exam lps cuci tangan.. tp still menggeletar lg.. jwb je la mcm mana pon.. da la mmg sediakala xpandai.. wahahaha..
bila habis exam.. lege la kejap.. hmm.. tu la yg terjadi..

Perkara kedua:
second paper hari jumaat, hubungan etnik.. da la nota xpenah ade.. mmg xbaca pon.. then gi dewan, jawab dlm masa 50 minit.. duk plak dewan besar.. pastu kuar.. saje je bg org lain cuak.. huhu.. jahat juge aku nih.. Then btol2 lepas habis exam.. terus gi auditorium.. tp sebelum tu lepak kat opis (bilik ficts).. saje nk gi lewat skit.. ade mesyuarat agung gpms negeri melaka.. gi lewat sbb xnk kene jd MC.. pegi la pkl 5.15.. da agak lewat da tu.. malangnya.. kene jd gak.. adoi..

perkara ketiga:
Last paper.. xde berlaku ape sgt.. syok gak la ambik last paper ni.. dan kuar awal gak sekali lg.. huhu.. lega gile rasa bila dah habis exam.. tp byk juga hal yg menanti.. hmm..

well.. setelah habis sume exam ni.. harap sume plan utk bersuke ria dpt terlaksana..

sekian..
take Care..~

Saturday, November 14, 2009

Perubahan..~

Salam..
Hye.. da lama xupdate.. (mcm selalu je type ayat nih..)

anyway.. sesuai dgn tajuk.. nk cite la.. dulu.. byk masa.. skang makin bz.. main facebook.. meeting.. program.. org kawen.. mcm2 lagi la..

jadi tidak mustahil juga.. perubahan dalam sikap.. perubahan dalam hubungan.. but some how.. i always understands..

Perubahan yg paling terkini?? hehehe..

Dulu:


Sekarang:


Well.. kalau xnmpak ape perubahannya.. xtau la.. hihihi..

sekian..~


Tuesday, October 27, 2009

Kujujuran..

Salam..

Topic hari ini.. jujur!!
sifat ini amat penting bukan saje pada saya.. tapi pada semua..

Pada masa kita sentiasa mengharapkan kejujuran orang lain.. adakah kita sendiri memiliki sifat ini?? alasan yg sentiasa kita dgr.. berbentuk gurauan.. tetapi tujuannya adalah utk lari dari sifat kejujuran.. alasan ini ialah.."Tipu Sunat je.." tul x?? hmm..

Begitu juga perihal kehidupan.. antara kita dgn keluarga, kedua ibu bapa dan adik beradik.. amat jarang ibu bapa nk tanamkan sifat ini.. saya masih igt ketika saya masih kecil.. ayah berpesan.. "kalau xde duit.. mintak dgn abah, jangan mencuri.." itu salah satu ajaran utk kita bercakap jujur.. btol la.. da xde duit.. mintak je la.. kan?? huhu.. Tetapi kadang kala kejujuran ini bole membuat kita buntu.. bila mana seorang anak meminta wang dari bapanya.. dan dengan jujur bapanya menjawab.. "abah da xde duit.." hmm.. so?? mcm mana?? huhu.. kita pikir2 kan..

Dalam perihal hubungan sosial.. kawan2.. dan dengan org lain.. kejujuran ini sentiasa kita harapkan.. terutama dari org yg rapat dgn kita.. sebagai contoh kwn baik.. saya mengharapkan anda semua jujur dgn saya sebagaimana saya akan jujur dgn kamu..

Apatah lagi dalam soal hati.. apabila kita meminati seseorang.. menyintai seseorang.. kita mengharapkan dia jujur.. sememangnya kebenaran amat menyakitkan.. kiranya cara menunjukkan kejujuran kadang kala amat kejam sekali.. tetapi kita harus menerimanya dgn hati terbuka dan berfikiran baik.. masih teringat lagi.. ayat yg sgt bererti.. "i already have someone special.. Please stop to love me.." sgt jujur insan ini.. tapi malang.. sehingga ke saat ini diri ini masih tidak dpt menuruti perintah yg satu itu.. masih menyintai.. dan setiap hari merindui..

Kadangkala terfikir yang dia mmg bukan milikku.. kerna terlalu ramai yg mendekati dia.. apatah lagi menyintai dia.. secara jujurnya.. diri ini tidak pernah akan mampu.. untuk memiliki dia.. walaupun hanya utk seketika.. selagi dia tidak merasakan perasaan yg sama..

untuk anda semua.. saya tidak peduli apa anda akan kata.. i'm just being honest.. jujur yg aku harapkan..kejujuran akan aku berikan..

Kepada dia yg dimaksudkan.. semoga berjaya dalam peperiksaan..
Moga cemerlang Bintang.. dan peroleh anugerah dekan..

Jujurlah dalam kehidupan..

Take Care~
Wassalam..




Monday, October 26, 2009

Lama MenyePi..~

(entry kali ni xde pic..)

Salam..
Agak lama sudah tidak update blog ini.. bukan sahaja sibuk tetapi kemalasan melanda diri..
xbyk yg bole dikongsi bersama kali ini.. cuma sejak beberapa mggu ini, sibuk dgn beberapa urusan tidak rasmi..

beberapa update utk anda..

lps ke pulau pinang dan pesta konvo.. terdapat beberapa perkara telah berlaku..
kesihatan diri pun xbrape baik..

saya ke kl utk berehat sambil jumpa dgn kwn2 lama.. mls nk cite panjang.. maybe bole tgk facebook.. ade byk pic.. hehe..

Next after that saya terlalu sibuk ulang alik ke KL.. dan akhirnya masuk berita TV3.. apabila MAMPAN atau majlis mahasiswa anak pahang telah bermesyuarat di PWTC bersama YAB MB Pahang Dato' Sri Adnan Yaakob.



Selepas itu, saya pulang ke melaka, dan ptg itu juga ke Batang Kali, Kem Lembah Genting.. bwh bukit genting highland tu utk Kem bersama mahasiswa kelab Penyayang Utem. Program yg agak menarik ada di sana.. thanks kpd mereka yg terlibat..

next slepas itu, saya ke KL pada hari jumaat tgh hari, dan mlm nya ke JB/Skudai.
bwk keta paksu (HONDA CIVIC) yg baru.. dgn kelajuan 170km/j.. mmg best bwk kete tu.. tu pon kira slow lg tu.. maksu da takut da.. kalau xde org dlm kete tu mmg laju lg agaknya tu.. huhu..

ke JB kerana sepupu saya nikah.. warna tema time tu warna purple.. but.. malangnya.. i xde baju purple.. sorry guys.. huhu..

then pulang ke melaka menjalani hidup mcm biasa di rumah.. huhu..

sepanjang perkara2 ini berlaku.. terlalu byk yg bermain di fikiran sebenarnya..
persoalan byk kali timbul..

there are a few things yg xdpt diceritakan kerana seriusnya permasalahan itu.. huhu..

kepada mereka yg mengetahui.. dan mereka yg memahami..

amat2 memerlukan sokongan kamu semua..

i'm scared..

sekian.. wassalam..~





Monday, October 19, 2009

Updating..!!

Nk update cite yg terlalu byk.. tapi kesihatan x mengizinkan.. byk sgt cite.. byk sgt perkara.. jadi kepada yg senantiasa mengikuti.. sabarlah ea.. Terima Kasih kerana mengikuti blog ini.. yang xtau kemana arah tujunya.. hahaha..


Coming Soon..!




Sekian saje..
until next time..
Take Care semua..~


Thursday, October 8, 2009

Menghilang Di waktu Bz..~

Salam..

sambungan cerita saya.. hehe..

selepas pesta konvo utem hari jumaat, pada esok hari.. sabtu.. saya sebenarnya telah ke USM peneng. since keje2 di utem exco2 mampu wat.. jadi tanpa berat hati saya tggalkan utk ke program mampan..

mls nk cite panjang sgt.. utk awal ni.. gambar2 je la.. penat ni nk upload ni.. huhu..

awalnya kami ke kl central.. lps jumpa Yassin dan syakinah dari UKM dan Abg mad serta aidid dari USIM, kami berangkat ke gombak.. da la sampai awal.. tapi presiden plak lambat.. hmm.. sabar2.. xpe..
gambar 1: dlm lrt ke putra gombak..
gambar 2: hentian putra bersama dila dari UMP yg da sampai dgn driver yayasan phg.
gambar 3: dalam kete serena, kelajuan minimum 160km/hour
xpecaya?? saksikan gambar bwh ni..

kalau anda ade kete ferari, kat highway.. agak2 anda bwk berapa?? mesti la laju kan?? hihi..
gambar 1: kami nmpak dari jauh..
gambar 2: kami mampu kejar..
gambar 3: kami seiring dgn kereta tersebut..

wahahahaha.. ambik dgn kamera saya taw.. huhu..

sampai di tapah selepas satu jam suku perjalanan dari gombak.. hmm.. then makan2.. dan terus ke peneng. kami disambut oleh saudara azri, YDP perdama usm.. kami tido di guest house usm.. umah lama.. hihi..

ni gambar2 dlm feri time nk menyeberang.. hehehe.. gambar ketiga tu time nk mkn..


gambar umah tempat tdo kami.. then pagi ahad kami meeting sekejap.. pastu kami gi jalan2 ke bukit bendera.. cantik tempat tu.. kali ketiga saya pergi..


ketika kat sana kami ambik gambar, makan laksa dan abc.. mmg best gile.. huhu.. then turun.. balik bersiap utk program perdama..
majlis hari raya.. best gak makanan.. ade sate, ketupat palas, mcm2 lg la.. mls nk taip..

ni la mereka2 yg telah hadir.. Thanks for the memory..


jadi.. tu je yg nk dikongsi wat masa ni.. walaupun pemergian ini tiada sape yg tau.. hanya beberapa org je.. harap xde sape marah la ea.. huhu.. nk tgk pic lain.. ade kat facebook..


sekian saje.. Tq..
take Care
Wassalam~

Wednesday, October 7, 2009

Konvo UTeM 2009

Salam..
Pada 2 - 4 Okt lepas merupakan hari konvokesyen UTeM..
Saya selaku Presiden Mahasiswa Fakulti mempunyai jadual yg agak padat juge la..
xnk cite byk.. just bole tgk gambar dan ade explaination kat bwh.. hehe..


Jam 2.30 ptg.. Fakulti menganjurkan Hi-Tea bersama graduan dari FTMK..
Gambar ni masa pendaftaran dan yg jaga kaunter tu exco2 saya la..


Presiden dah dtg.. check keje diorang.. huhu..


Antara perkara yg berlaku.. Kiri: Saya bg ucapan.. huhu.. Tgh: mereka2 yg hadir.. Kanan: Timb.Dekan bg ucapan.. huhu..

Ni masa saya gi jalan2 ke pesta konvo.. kiri skali tu gambar dgn Presiden GPMS Utem.. kanan skali gambar kat kedai.. ade sorang kwn jaga kedai tu.. hehe..


Persatuan kami kene wat interactive game.. so.. saya jd ViP.. kene menyampaikan hadiah.. hehehe.. dan itu team saya yg telah menjayakan program tersebut.. TQ guys.. iTs a Job WeLL DonE!!


Lps tu.. saya melawat gerai dan pameran.. Fakulti kene wat pameran.. exco sy juga yg jaga pameran tu.. so.. pegi la melawat..




Stakat ni itu je la.. sehari je punyer event.. pnat oo.. huhu.. Sabtu dan ahad.. ade lg event.. tp i x involve sgt.. knape?? nantikan di post akan dtg..

Harap semua org tau la ape yg saya wat.. huhu.. nape saya bz.. nape saya penat.. hehehe..

Sekian.. Wassalam..
Take Care..~~


Wednesday, September 30, 2009

Sibuk...~

Salam..

Sejak pulang ke kampus ni.. mmg bz.. byk sgt program.. jadi ingin saya beritahu sedikit.. tekanan mental yg dihadapi..

Berikut adalah kerja2 yg terlibat..

Persatuan Mahasiswa Fakulti Teknologi Maklumat & Komunikasi
Jawatan saya: Presiden

Kerja:
1. Pengurusan Persatuan.
2. Majlis Minum Ptg Graduan sempena konvokesyen.
3. Interactive Games sempena konvokesyen.
4. sukan Antara Fakulti sempena Konvokesyen
5. Pameran Fakulti sempena Konvokesyen.
6. Gerai Jualan & Majlis Hari Raya Sempena konvokesyen.

Catatan: Alhamdulillah telah di agih2kan tugas dgn MT yg lain.. Thanks semua.. so, xde la beban sgt.. cuma nk kene pikir skit2 je la..

Majlis Mahasiswa Anak Pahang
Jawatan Saya: Setiausaha Agung

Kerja:
1. Majlis bersama Menteri Besar Pahang.
2. Jemputan program ke USM.

Catatan: program bersama MB tu tunda.. nasib baik.. 1/2 juta budget dia.. adehh!!

Kelab Penyayang UTEM
Jawatan saya: Exco Perhubungan Korporat.

Kerja:
1. Kem kepimpinan.

p/s: satu je program tp keje remeh yg agak byk.. huhu..

Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung Caw UTEM
Jawatan saya: Ketua Penerangan.

Kerja:
1. Kem kepimpinan dan mesyuarat agung.

P/s: satu gak.. tp keje remeh.. biasa la..


so.. ni yg biasa2 je.. cuma.. semua keje2 ni bergerak serentak skang ni.. so dlm otak pon mcm2 la nk pikir.. adoi.. jd.. kalau saya selalu tensyen tu harap maklum la ea..

Sekian utk renungan..

Wassalam..
Take care~

Tuesday, September 29, 2009

Edisi Raya & hari Jadi

Sambungan..

Saya telah pulang ke kampung di terengganu pada jumaat sebelum raya..
dgn byk keje dan beban dlm kpale otak.. sampai bwk fail MAMPAN ke kampung..
rupa - rupanya da lama jugak x balik sini.. da byk perubahan da.. huhu.. sampai paksu dgn maksu dah perli.. siap bwk gi jalan2 sbb anak buah dia ni da lama xtgk perkembangan di KT.. huhu..

Dgn beberapa masalah keluarga yg mmg susah nk settle.. (maklumla hal org2 tua.. budak2 mana leh campur..) so.. bertambah pening kpale.. bosan2 saya main carrom dgn adik, paksu dan abah.. huhu.. enjoy2..

Then bila hari raya.. xbyk umah pon pegi.. byk duk umah je.. dah la pagi raya xsihat.. xgi semayang raya.. wawawa.. xbest btol.. :(

tapi tetiba ade plan gile dgn uncle.. dia kate nk gi peneng.. so.. kami wat plan drastik.. xberfikir panjang nk shoot terus dari tenganu ke peneng.. (planning asal nk ke kl dulu..) so.. tibalah raya ke tiga.. (befday i taw..) kami bertolak ke peneng.. parent bertolak ke rompin.. paksu dgn maksu balik kl.. berpecah la kami.. huhu..

memula pakcik drive kejap.. last2 xtau jalan.. dia nk tgk GPS.. konon hebat la.. so.. terpaksa la saya drive.. time tu da la ngantuk gile.. sggh beli air dgn gula2.. then bila drive sampai tanah merah kelanatan.. jem gile time tu.. tensen sgt.. satu jam lebih.. gerak 10km je.. huhu.. lps je tanah merah.. da xberdaya nk drive.. suh pakcik drive.. pakcik drive sejam je.. nasib baik saya sempat tdo.. then dia plak ngantuk.. tukar lg.. time pakcik bwk ok je.. time saya bwk.. aduhh.. kali ni jalan kat GRik.. bengkang bengkok.. hujan lebat plak.. xcukup hujan pokok tumbang plak.. traffic jem lg.. adoi..

time tu yg dpt difikirkan tuhan nk tunjukkan sesuatu la tu di hari jadi.. huhu.. so.. bila hujan da benti.. tgk pemandangan cantik sgt.. xpenah tgk seumur hidup.. itulah Hadiah dari Tuhan.. Alhamdulillah.. Allahuakbar..

malangnya tgh drive.. xbole ambik gambar.. huhu.. then drive lg sampai kat mana tah.. benti solat.. then pakcik plak drive sampai umah mak lang kat peneng..

then 2 hari di peneng.. kene balik kuantan sbb nk meeting jumaat tu.. nk jumpa si dia.. hehehe.. (akan diceritakan kemudian pasal dia..) then balik la dr peneng.. pakcik drive kejap je.. hampeh.. last2 saya gak drive.. xde la laju sgt.. 150km/j je.. 2 jam setengah dari mana tah.. sampai la kl.. sggah umah uncle.. mandi2.. solat.. pastu kuar mkn kfc.. then.. gi kat pekeliling.. naik bas balik kuantan..

stakat ni itulah ceritanya serba sedikit..


Kat tenganu.. bazar warisan.. kalau xsilap.. tu la uncle saya yg bujang yg gi peneng skali tu.. huhu..

Airport.. xgaya mcm airport.. mcm muzium pon ade.. ahaks..

Bazar warisan td.. kat sebelah pasar payang..

Ke kubur arwah atok.... :(

kat stadium runtuh.. hahaha.. mcm best je kalau nama tu kekal..
'Stadium Runtuh Kuala Terengganu" Best2!


Happy BirthDay Zharif.. Huhu.. sambut befday sorang diri je..
Thanks kpd yg hantar msg..
Ade budak tu konon nk jd yg last.. last2 silap tarikh.. jd yg first.. nasib baik dia call lps tu.. xde la kecewa sgt.. hehehe..

Sepupu kecik yg comel.. tgh men bunga api.. bunga api tahun lps.. xhabis.. sambung main tahun ni.. hahahah..


So.. stakat ni la pasal raya yg dapat dikongsi..
dalam keadaan yg kadang2 duka.. kadang2 kecewa.. ada juga gembiranya..

Salam mesra pada semua..
Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin..

Wassalam..
Take Care~~

Monday, September 28, 2009

Kisah Sebelum Hari Raya

Salam..
Maaf sbb da lama xupdate..
kalau dulu bila ade je org tanya "hari ni wat ape..?" "makan ape??" mesti saya akan jwb.. "nanti tgk kat blog.." hehehe.. tp since da lama xupdate.. kene la jwb.. and now i'm back.. tp xleh nk cite panjang sgt.. byk sgt yg berlaku.. dan byk juge dugaan tuhan..

Just nk cite ape yg berlaku dlm hari2 tertentu saje.. k??

sebelum Hari Raya.. Selaku Presiden Fakulti saya mmg agak bz.. sbb pesta konvo yg agak byk keje tu.. byk sgt program.. ntah la ngape disusahkan student hingga tahap tu.. tapi nasib x brape baik.. kesihatan juga kurang baik.. dah wat appointment kat kuantan.. nk check up.. kebetulan plak ade program kelab penyayang.. kat kl.. maka saya telah wat keputusan utk ke program tu dan terus balik ke kuantan sehari selepas program di kuala lumpur..

Time program mmg best.. syok gile.. memula kami ke Yayasan Budi Penyayang.. dah la ade isu dlm bas.. driver xtau jalan tp jual mahal bila kami nk tunjuk jalan.. wawawa.. xpe la.. then bila da sampai kami wat lawatan dan disambut oleh pegawai kanan Mr. Stephen Doss.. lepas sesi soal jwb.. kami di beri cenderamata.. cantik sgt.. jam wanita.. (budak laki pon dpt jam tu gak..) hmm.. Jam saya telah diberikan pada Bonda tercinta.. Harap Maklum..!! (kalau x bgtau mesti ade org minta.. pastu mula la nk merajuk..) huhuhu.. Lps gi Yayasan tu.. kami ke kilang coklat.. malang btul sbb time tu bulan puasa.. huhu.. mls nk beli ape2.. cuma masa melawat tu dia tunjukkan kami cara2 dia proses coklat tu.. hehehe..

Then.. kami ke UPM.. di sambut baik oleh Kelab Penyayang disana.. setelah berdiskusi.. kami melawat sekitar UPM.. (sempat gak jumpa kwn mampan.. syuhada..) kemudian majlis berbuka puasa.. lps makan saya pon beredar.. balik dgn yassir.. kakak dia dtg ambik.. tumpang ke stesen komuter terdekat.. Tq ekk korang..

Bila da sampai umah uncle.. tiba2 tepon maxis saya yg sony ericson tu hang.. rosak.. tekanan mental btol jadinya.. so.. Perhatian kpd semua.. saya Hilang no Anda.. huhu.. mls nk pikir then tdo dulu.. sahur.. pastu siang tu balik kuantan.. sampai je kuantan.. lepak2.. bagi sume hadiah2 kat mak.. huhu.. then lps berbuka.. gi wat check up.. (family xtau pon.. hahaha...) then lps check up.. balik.. wat bodo je.. malangnya.. hari isnin.. saya telah mula bekerja.. utk program mampan.. hmm.. time tu mula la beban kepala otak ni meningkat.. MAMPAN telah menjangkau usianya 10 tahun.. hmm.. xpe.. pasal mampan nanti kite cite..

kemudian bila dah bz sgt2 dgn mampan.. raya pon da dekat.. saya pon balik ke terengganu utk raya.. x sangka da lama xbalik ganu.. da byk perubahan.. bole tgk pic nanti.. k??

bila dah balik ganu ni maknanya kene la post ni stop kat sini.. sbb yg ni cite sebelum hari raya je.. hehehe.. enjoy the pic..

xtau la nape bdk2 ni suke sgt ambik gambar sebelah piala ni..


di depan pintu..

Cenderahati..


taman ape tah kat UPM..


so.. ni saje yg dpt dikongsi.. nantikan kisah saya di kg.. hehehe..
Thanks for coming & reading..

Take care~
Wassalam..

Siaran Tergendala

~~Sedang Di Update~~

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya


Salam..
Saya Mohd Zharif Bin A. Rahim ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf segala dosa.. Zahir dan Batin..
Kepada semua ahli keluarga.. Dekat dan jauh..

Rakan2 sekolah rendah Batu 3.. SMk Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad, Indera Mahkota.. Kelas bestari.. dan kelas lain2 juga.. SMT Sultan Ahmad Shah rompin.. juga wat guru2 saya..


Kemudia rakan2 di Kolej Profesional Mara indera Mahkota.. Geng2 Artec.. PBSM.. klass HNd.. Junior2.. senior2.. kakak2.. abg2.. pensyarah2 saya.. geng2 MPP.. Geng2 sekretariat mampan..

xlupe juga yg terbaru.. rakan2 Di UTEM.. rakan2 kelas.. FTMK.. Exco2 FICTS saya.. Geng2 Kelab Penyayang.. Anak2 Yatim Jasin.. geng2 GPMS pahang, GPMS Utem.. GPMS kuantan.. Gpms Ayer Keroh.. geng2 MAMPAN.. Majlis Kerja Mampan..

Untuk Staff dan pegawai2 Di pejabat YAB Menteri Besar Pahang.. Staff dan Pegawai2 Yayasan Pahang.. dan juga buat semua rakan2 internet.. Frenster (ada 1000 lebih), Tagged (300 lebih) FaceBook (300 lebih) dan semua yg mengenali saya serta pengunjung blog saya..

Sekiranya terdapat salah dan silap.. harap diampunkan.. maaf juga kerana xdpt nk mention nama sorang2.. jenuh nk taip.. byk tu.. huhu..

Ucapan saya.. semoga aidilfitri kali ini memberi sejuta makna kepada anda.. seperti mana ianya kepada saya.. (sbb befday aku da dekat.. yippy!!)

Semoga Anda berhati - hati Di Jalan Raya.. semoga cepat sembuh kpd yg sakit.. semoga bahgia bagi mereka yg berduka.. dan xlupe juga Tahniah kepada yg bakal melangsungkan perkahwinan..

Sekian saja.. Wassalam..
Take Care..~

p/s: Walaupun befday i da dekat.. tp i xmintak u all bg ape2 taw.. saje je bgtau.. hehe..

For My Friends..

Salam..
Maaf.. da lama xupdate blog ni.. Sbb byk sgt kerja dan keadaan xmengizinkan..
Untuk perjalanan hidup beberapa hari ni akan diceritakan kemudian..
Tapi untuk makluman semua.. Saya telah kehilangan byk no tel.. kerana phone maxis yg ade byk no tu dah collapse.. huhu.. da la xwat backup.. so.. maaf la kalau xreply atau tanya kamu semua siapa.. k?? dan selain itu juge.. mungkin utk makluman saya x berapa sihat sgt.. byk keje.. wat keje dlm keadaan xsihat.. huhu.. tp xpe.. saya cuba menjaga diri ini sebaik mungkin..

So.. saje nk wat topik ni.. khas utk kwn2.. kerana selalu memikirkan kamu.. this is a some sort of poem i guess.. for all of u..


I love having you as a friend,
You make my day brighter,
I'm happy with this friend I've found
Who makes my burdens lighter.
Whenever I see you,
It makes me want to smile,
You were never too cool,
Always in Style.
Don't you ever leave me,
I'll never make you frown,
By your side I'll always be,
Especially when you're down.
Even through the worst of days,
I will be right here,
Watching you through ever faze,
Catching every tear.
You hold my feelings in your hand,
Every single one,
My friendship will forever stand,
Even when the fun is done.
So don't ever forget me,
For I will not forget you,
Here for you I will always be,
No matter what you do.
If others could feel as free,
As I feel with this Friend,
Friendship and warmth is all they'd see,
And love would never end.

So.. Thats all for now..
Take Care..~

Friday, September 11, 2009

Teringatkan mak..


(klik utk lebih jelas)

Salam..
Tatkala ni.. sgt perlukan mak..
tension.. sibuk.. walaupun mak mmg xbole bantu.. tp sekurang-kurangnya dia ada.. huhu..
Sakit pon da byk kali dtg.. xtahan sgt..
Hmm.. well.. rakan2.. saya tgh surf profile kat frenster.. pastu nmpak ayat ni.. saya letak utk renungan kita bersama..


Bila seronok, aku cari. ...pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

tatkala membaca petikan ini.. (walaupun xde pasangan lg..) agak terasa kerana ade beberapa tu ade betulnya.. Mmg selalu doakan mak.. tapi.. itu tidak memadai kerana kasih sayang ibu terlalu byk utk kita balas.. sementara dia masih hidup.. gunakanlah kesempatan ini.. mana tahu hari ini.. mana tahu hari esok.. atau satu hari nanti... mak sudah tiada lagi..
atau mungkin lebih malang lagi.. mak yang tidak dapat berjumpa dgn kita lagi.. kerna.. kita yg meninggalkan mak dan dunia ini..
Mampukah untuk menghadapinya??

Khas untukmu ibu.. Aku declare di internet supaya semua org boleh melihatnya..
Aku sayang ibuku.. dialah segalanya bagi ku...

Salam..~

Thursday, September 10, 2009

Balik Kg..!!

Salam..
Hye sume.. Lama xupdate.. bz skit..
Hmm.. sebenarnya hari ni saya sgt2 rindu kampung.. Asal saya kuantan(membesar kat situ).. tapi Kg sebelah mak di terengganu.. so.. dulu time sekolah.. tiap kali cuti sekolah balik tenganu.. kebanyakkan jalan2 di terengganu tu i tau la.. suke balik tenganu.. walaupon xde kwn yg knal kat kg.. sbb kat situ nenek xbg saya kuar jalan2.. merayap2.. dia suke cucu dia duk umah je.. nanti i bg tgk gambar umah.. agak besar gak la..

Rumah tu terletak di kg. ladang titian.. kat kuala terengganu.. dekan dgn pantai batu buruk.. kalau dulu ade bulatan penyu.. skang da jd batu bersurat.. biasa kalau raya mmg balik sana la.. so, saya dulu suke gak jalan2 dgn uncle / aunty.. gi pantai.. ronda2 bandar.. bila da besar skit.. suke jalan sendiri.. jalan kaki pon xde hal.. dekat je..

Salah satu sbb knape suke balik.. sbb dulu kg arwah tasya pon kat sini (tp bkn sekampung la..).. knal dia pon kat tenganu (walaupon kami sama2 org kuantan).. maybe sbb tu la kot..

Then kat tenganu ni agak tenang.. slalu balik sini kalau byk prob.. tggalkan prob jap.. keje2.. sume tggal.. kalau ade org call.. jwb dgn jujur.. "saya ada di terengganu".. bkn nyer selama ni xjujur.. cuma kalau xde kat ganu.. akan jawab la.. "saya ade kat sini.. nanti saya siapkan keje.." so.. antara dua2 ayat tu.. i lg prefer jwb yg first tu.. hehehe..

so.. bg mereka yg kg halamannya di terengganu.. ada masa contact la.. kita lepak2 mkn keropok.. hehehe..

so.. ini gambar yg boleh dikongsi..

kete uncle.. hehe.. ni pandangan sisi pertama..

ni pandangan sisi kedua..


main layang2 kat pantai batu buruk..

byk lg gambar sebenarnya.. tp segan nk tunjuk.. hehehe..
Sekian saje utk di kongsi..

Selamat Pulang ke Kampung..~
Take Care~

Monday, September 7, 2009

Senyap.. Terhenti seketika..

Salam..
Da lama x update.. sibuk sebenarnya..
untuk pengetahuan anda.. jumaat dan sabtu yg lps.. sibuk dgn program fakulti..
Ni gambar yg bole di kongsi bersama..



Nyanyi lagu : kasih Sayang..






Walaupun dapat berbuka kat hotel.. tetiba rasa rindu dgn masakan mak kat kg.. hmm.. xsabar nk balik..

Then, hari ahad.. program kelab penyayang.. penerangan H1N1 kat umah anak yatim.. dua buah rumah anak yatim kami telah pergi.. dan saya telah di minta utk memberikan penerangan pasal H1N1.. cite kat budak2 yg xtau ape.. huhu..

Habis je program kelab penyayang.. balik terus tdo.. penat oo.. mlm tu berbuka di rumah sahaja..

Hari isnin kembali lg.. ade meeting pkl 1.. berjalan lancar.. cuma ramai yg xdtg.. biasa la tu.. dah la skip klass.. huhu.. then gi klinik.. pening kepala.. Doktor tu bg ubat je.. tanya dia knape saya pening.. dia pon xtau.. huhuhu..

Then.. hari selasa mcm biasa la.. hari ni.. online jap.. update blog utk korang.. hehehe..

Sekian sahaja utk makluman.. Mls nk cite panjang.. pening2..

Salam..
Take Care..~

Thursday, September 3, 2009

isSues..

Salam..
Just nk share lirik lagu je..
syok layan lagu ni.. haha..

The Saturdays - Issues Lyrics

Sometimes, I feel like I’m going out of my mind
Boy the way you do me its a damn crime
But then you smile at me and its alright
With you there ain’t no in between
Every time that i walk out the door
Tell myself i cant take it no more
Theres a part of me wont let you go
I keep saying yes when my minds saying no

Me and my heart we got Issues
Don’t know if I should hate your or miss you
Damn I wish that I could resist you
Cant decide if I should slap you or kiss you
Me and my heart we got issues (Issues, Issues)

It’s over boy you leave me hanging for so long
You empty out my love until its all gone
You change the words but its the same song
I’m tired of the melody
Change my number and throw out your clothes
But my feelings for you they still show
I keep building a wall round my heart
Then I see you and it all falls apart

Chorus

Why fight it, cant hide it
Truth is i think i like it
Confusion, illusion
Still I don’t know which way to go

Chorus


So.. Thats all.. suke kalau perkataan 'Boy' tu jd 'Girl Plak.. hakhak..

sekian..
Take Care..~

Wednesday, September 2, 2009

Next Story 31 Ogos 2009

Lps sahur di rumah paksu..
get some sleep..
Then.. kluar umah pkl 10.. gi stesen lrt universiti kat UM.. nk gi ambik nurul.. dia balik skali dgn saya.. ade gak teman.. huhu..
actually xtau pon nk gi stesen tu camana.. so tanya la maksu.. paksu bukan tau sgt nk explain.. hakhak.. maksu bg arahan mudah je.. hmm.. saje kuar awal sbb igtkan jem.. last2 x jem pon.. igtkan ambik masa lama la nk sampai sana.. hmm.. saje bgtau nurul lambat... dah on the way baru gtau.. sampai sana dlm masa 20 minit je.. huhu..

tggu nurul.. (mak dia hantar..) then lps dia sampai.. mak dia pon explain camana nk balik melaka.. (bukan gi midvalley.. Balik MELAKA!!) huhu.. start je jalan.. sembang2.. nurul gtau dia ade jumpe jaket dgn beg dia nk beli smalam.. tp xbeli.. then dia rasa rugi sgt.. (sume tu kat kedai momoe) huhu.. so.. since da masuk highway balik melaka.. and.. melihat kekecewaan beliau.. (dlm hati terpikir.. da lama xhang out mcm ni..) so.. i have decided nk balik lewat.. habis masa dgn dia.. saje wat plan mengejut.. kami gi sremban dulu.. gi jusco seremban 2.. sampai je.. trus check direcotory.. tgk2 ade kedai momoe.. huhu.. terus gi situ.. dpt la jaket yg dia nk tu.. tp beg plak xde.. huhu.. xpe la.. next time plak ea.. huhu..

Then lps tu.. kami ke terminal 1.. mana tau ade momoe gak.. tgk2 xde pon.. huhu.. jalan2 la kami.. then.. dari bosan2.. kami tgk wyg.. cite setem.. best2.. xsangka ade lg cite tu kat wyg.. hakhak.. lps tgk setem.. da pkl 4.40.. kami pon balik la melaka.. sampai melaka pkl 6.30.. terus decide gi berbuka kat mahkota parade.. dan burger king menjadi pilihan.. lps mkn.. gi tgk kat GSC.. nk tgk cite imagine that.. tp xde pon.. so.. try gi MBO kat ayer keroh.. huhu.. sampai je.. pkl 8.50.. tgk2 cite imagine that ade.. baru je start.. so.. terus masuk.. huhu.. nasib baik baru start sgt2.. mmg best cite tu.. hmm

so.. 2 movie.. 2 negeri.. kalau campur dgn 30 hb tu.. 3 muvie.. 3 negeri.. hahahaha..
thats for me la..
lps tgk wyg.. balik.. rehat.. sebelum balik.. baru gtau nurul.. esok tu ade 2 mid term exam!!

since i tulis ni lps mid term exam.. so.. nk gtau mid term i mmg teruk.. bkn sbb gi jalan ke ape.. kalau x jalan pon sama je.. hahahaha..
harap maklum la ea..

sekian saja utk perkongsian.. sila la tgk slide ni.. susunan gambar dlm kedudukan terbalik.. yg last kuar dulu.. huhu..



Tuesday, September 1, 2009

Latest Holiday.. Updated!!

Salam..
Kalau anda semua sedar.. sudah beberapa hari tdk mengupdate blog ini..
banyak yg hendak diceritakan..
apa yg pasti.. mmg byk yg menarik..

Post ni.. cite pasal 30 Ogos dulu.. k??

first.. dari melaka.. bgn tdo pon xtau da pkl bape.. mmg plan nk ke kl.. so, setelah dapat keta yg disewa.. akhirnya bergerak la ke kl..
(xtau jalan sebenarnya.. buat2 mcm pro jerk..)
Bila da masuk highway.. rasa ngantuk.. then.. gi la R&R seremban.. Bukan minum taw!! just rehat.. tido dlm kete.. (tp kalau minum pon mcm korang tau.. kn??) huhu.. then meneruskan perjalanan.. kawan saya mintak gi pavilion.. jumpe sana.. dgn xtau pavilion tu kat mana.. redah je la.. sampai kl.. da lalu kat times square.. last2 salah masuk jalan.. mmg bgs.. call la kwn td tu.. dia kate pavilion kat lot 10.. so.. gi la sana.. nmpak!! masuk parking.. Fuhh.. lega2.. lepak2.. jalan2.. sampai la budak2 tu.. jalan2 jap.. pastu da dekat nk berbuka..
diorang kate nk mkn kat lain.. sbb ade org masak.. huhu.. so.. lps gi ambik makanan.. kami ke satu tempat..

Taman Tasik Perdana.
(dah la sesat mula2 masuk..)
kami bertiga gi sana.. sume baru first time pegi.. hakhak.. lps berbuka.. lepak2 ambik gambar jap..
Then.. gi klcc.. ramai sgt org.. sampai je.. gi tgk wyg.. hahaha.. wayang lg..
i love u beth cooper..
best cite tu.. amat2 di galakkan tgk..
huhu..
then lps habis.. tgk ramai gile org.. sume tggu countdown..
padahal xde countdown pon.. aku pon terus la hantar bdk2 td balik.. sbb naik satu kete je.. then.. aku pon ade keje skit.. pastu balik kajang..
sampai kajang (umah pak su) da xtau pkl bape.. rehat jap.. pastu sahur. then, main robot transformers.. susah oo nk transform.. hakhak.. pastu tdo..

Klik utk lihat lebih jelas..



Sekian Saje utk renungan..
stakat ini.. itulah saja cite utk 30 hb ogos..
nantikan episod akan dtg.. 2 Movie di 2 Negeri...


Saturday, August 29, 2009

Fly Me To The Moon

(klik utk besar..)

Salam.. Just selingan.. I used to like this song.. and about this picture.. used to be another picture.. i have design that picture for someone.. it have her picture in it.. since it was a nice picture.. ( i think it is..org lain xtau la.. ) so.. i design it (not design.. just change a little bit..) to make it suitable with the lyrics.. hehehe..
Here is the full lyrics..

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, darling, kiss me

Fill my life with song
And let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, I love you

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, darling, kiss me

Fill my life with song
Let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, in other words
In other words, in other words
In other words
I love ... you

Thank You..
Take Care..~

Full with programs..


Salam..
Hari ini hidup penuh dgn program..
Pada awal pagi telah ke seminar kenegaraan BTN..
Seminar tersebut telah dirasmikan oleh YB. Timb Menteri Pengajian Tinggi..
(sempat gak la salam dgn Dato' Saifuddin)
Then.. petang plak.. lps tamat je seminar.. terus ke Rumah Anak - Anak Yatim Jasin..
Program berbuka puasa bersama mereka.. saya selaku exco Kelab Penyayang dah lama xpegi program ni.. asyik bz dgn fakulti je.. Alhamdulillah dapat jugak bersama mereka sekali lagi..
Berikut adalah gambar2 yang dpt ditunjukkan..

Just dtg2.. terus spot check budak2 lain.. tgk ok ke x.. hahahaha.. mcm vip plak..


Ini geng2 laki..


Antara Gelagat2 saya.. hahaha..


Adinda - adinda saya.. hehehe.. (yg dah besar tu.. xtau la consider skali ke x.. huhu..)


xtau la nk bg tajuk ape.. patutnya yg pompuan je bergambar.. nk jugak 4 org menyibuk.. wakakaka..


Jadi sekian sahaja untuk tantapan..
Bersyukur sebenarnya dpt melipat gandakan pahala dgn wat amal kebajikan walaupon xseberapa ni.. mereka ini sememangnya sgt unik.. kalau kita mampu mendalami jiwa mereka..

Sekian..
Wassalam..
Take Care..~